Oldalak

2011. február 11., péntek

A postamester

Egy újabb film amelyik egy kicsit megmozgatta a fantáziámat, mondjuk nem volt nehéz műfaját tekintve fantasy, komédia. 


A történet egy olyan világban játszódik amely hasonlít a mi társadalmunkhoz, világunkhoz: csalók, bűnözök, politikusok, üzletemberek és az egyszerű emberek világában, ahol minden mindennel összefügg. 
Moist Von Lipwig (Hamis von Álbajusz) megrögzött szélhámos. Sok bűn terheli a lelkét, de a törvény elől nem menekülhet ő sem, de sikerül megmenekülnie az akasztófától, de azzal a  feltétellel ha újraindítja a postát Ankh-Morpork városában. Na innen kezdődnek a bonyodalmak mivel a posta romos, halomban állnak a levelek, és csak két alkalmazottja van de a fő problémát nem is ez jelenti hanem a konkurencia a  Clacks Company, vagyis a kattogó jelenti. a kattogó tulajdonosa Reacher Gilt (Mohon Teper)semmitől sem riad vissza, hogy akadályozza Lipwiget a munkában.
Álbajuszt munkájában Mr. Garas és Steanley segitík akik a posta alkalmazottai
A kalandos történet során a főhős megismerkedik Miss Kedvesszívvel és Pumpáló 19-el a golemmel aki furcsa teremtés akár a körülötte levő világ. 


A film gazdagon tartalmaz izgalmas jeleneteket, akció és vicces eseményeket és az a furcsa világ amelyben az egész film játszódik kellemes kikapcsolódást okozott. A sok elgondolkodtató úgymond nehéz film után eléggé jol esett ez a falyta kikapcsolódás, igaz hosszúra sikeredett de nézhető, de egy nagyobb társaság számára én nem ajánlom, mert nem olyan pörgős, hogy sok embert egyszerre lekössön és hosszú is ahhoz 2X91 perc.


Hogy mi a tanúság?
Ezt mindenki maga döntse el, szerintem ha komolyan vesszük a filmet akkor tanúi lehetünk, hogyan lehet megváltozni, tudatára ébredni annak hogy a szélhámosságon, a hazugságon kívül más is létezik, mint a barátság, őszinteség, más ember iránt érzett szeretet, ezek miatt nem kell beleszeretni a PÉNZBE. 

Lehet hogy az élethez nem elég a bátorság, tanulás, tudás szerencse is kell. De ha nincs szerencsénk akkor legyünk bátrak, mert "bátraké a szerencse".
Jó filmezést mindenkinek....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése