Oldalak

2011. február 5., szombat

Filmajánló: Inception- Eredet

Az elmult időszakban rengeteg filmet néztem meg ezért arra gondoltam, hogy készítek egy kis filmajánlót ezekből hátha kedvet csinálok a filmnézéshez. Hozzátennem még azt is, hogy miért nem lehet Sepsiszentgyörgyön egy kis mozit üzemeltetni, ahol nem csak román feliratos filmek mennek mint volt anno hanem magyar szinkronos filmek is mivel be kell látni azt, hogy a magyarok még többségben vannak itt és senki nem azért ülne be a moziba hogy román felirattal nézzen meg egy amerikai filmet.

Inception-Eredet
A film rövid ismertetője: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) képzett tolvaj, a legjobb az “extrahálás” veszélyes művészetében, azaz titkokat lop ki az emberek elméjéből, akkor, amikor az a legsebezhetőbb: álmukban. Cobb különleges tehetsége az új világ egyik legkeresettebb ipari kémévé tette őt, de drága árat fizetett érte: mindent elveszített, amit valaha szeretett és folyamatosan veszély fenyegeti az életét.
Legújabb megbízása azonban megváltást hozhat az életébe – visszakaphatja régi életét, ha teljesít egy merőben szokatlan küldetést, profi csapatával együttműködve most nem eloroznia kell egy emléket, hanem épp ellenkezőleg: beplántálni egyet a célszemély agyába. Hiába azonban a gondos tervezés, az ellenfél ezúttal úgy tűnik, minden lépésüket előre tudja…

Személyes élményem nem merült ki abban, hogy tetszett a film és volt mondanivalója oszt többet nem nézem meg soha mert alig vártam a végét, komolyan mondom olyan rég nem volt hogy egy film ennyire lekössön. A film nem a rövid fajtákhoz tartozik elég hosszú, de ugyanakkor nem vontatott és a zenéje is jól sikerült.
A film nagy része álomban zajlik, különböző szinteken, nekem személy szerint Az Ember Tragédiáját juttatta eszembe ott is a történet nagy része álomban zajlik, és ott is van olyan, hogy álom az álomban de ez a film még annál is bonyolultabb érdekesebb.
A végéről ne is beszéljek....ajánlom mindenkinek, egy két csomag pop-corn mellett kellemes kikapcsolódásban lesz részünk.

1 megjegyzés:

  1. Üdv. :)

    Szivesen megnézném énis azt a filmet. Szeretem a bonyolult filmeket amelyek lekötik a figyelmem.

    Majd elkérem tőled, ha lehetséges...:)

    VálaszTörlés