Oldalak

2011. január 26., szerda

A webböngészők világa


Mindenki aki nézi ezt a blogot az web böngészőt használ másképpen nem nagyon látna a web tartalmakat. A továbbiakban igyekszem alternatitivákat felkinálni ezekből a programokból, mert nem mindegy, hogy hogyan böngészünk, mivel ezek a hasznos programok információkat tárolnak rolunk és ugy-e nem szeretnénk ha rosszindulatú emberek kezére keruljenek?. A válasz egyszerű: NEM!
A listát a toptenreviews.com honlap alapján állítottam össze.



1. Mozilla Firefox: amióta megjelent első számú ellenfele lett a Microsoft által kifejlesztett Internet Explorernek. . Az ingyenes, nyílt forráskódú Mozilla Firefox 2004-es megjelenése óta folyamatosan növeli rajongó táborát. Nem véletlen, ugyanis a valaha létező legbiztonságosabb böngészőnek tartják. Messzemenően a legjobban testreszabható böngésző, száz meg száz letölthető kiterjesztéssel (add-ons), ezek a kis kütyük mé élvezetesebbé, gyorsabbá teszik a web böngészést Sebességben új riválisa a Google Chrome.
Letölthető:  http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ -angol nyelvű

2. Google Chrome, amint a neve is mutatja a Google fejlesztette ki és a fő célok a gyorsaság és a biztonság volt. A Chrome egyedi megközelítésben ötvözi az olyan remek vonásokat, mint a sebesség, a kompatibilitás és az egyszerűség. A böngésző a komplex összetevőket egyszerű használhatósággal ötvözi. Kiemelt tulajdonságai között szerepel a flexibilis fülek használata, az Inkognitó mód a privát böngészéshez, a beépített letöltés vezérlő és az on-line task manager. A böngésző cím sorából indíthatunk, kereshetünk mindent a beépített kereső segítségével.

3. Internet Explorer 8: A Microsoft rendszerekbe automatikusan beépített böngésző, ebből következett az, hogy mindenki ezt használta, a Microsoft elkövette azt a hibát hogy nem nagyon foglalkozott a 6-os verzióval, miközben tömegek számára elérhetővé vált a szélessávú internet és megjelent a Mozilla Firefox böngésző amelyben alap funkcióként be volt építve a "tablet böngészés" és sokkal biztonságosabb volt mint az IE. Az Internet Explorer 8-al gyorsabb a böngészés, az új parancsfájl-motorja gyorsabban értelmezi a JavaScript-et vagy az AJAX-ot. Az IE-nek is van hova fejlődnie de csak azért harmadik mert még mindig sokan használják és vannak olyan weboldalak illetve alkalmazások amelyek hibamentes használatához szükség van erre a böngészőre. Mindenkinek ajánlom hogy egy alternativ böngészőt szereljen be a IE mellé.

4. Opera: A többszálú böngészés úttörői voltak egykoron, mára ez alap egy böngészőnél. ismeri az egér mozdulatok általi- és a hangvezérlést is, továbbá a gyors keresést, link-szinkronizálást, gyors hívót, füles böngészést, minialkalmazásokat … Az opera legújabb kiadásai tartalmazzák az opera turbot, mely a lassú internetkapcsolattal rendelkezők böngészését gyorsítja jelentősen, a füleken láthatók az oldalak előnézetei, 40%-al gyorsabb lett a motorja és minden modern szabványt támogat. Opera Mini vagy az Opera Mobil is letölthető, utóbbinál kiválasztható a telefon pontos típusa, melyen használni szeretnénk. Az Operának van hordozható verziója is amellyel bárhol netezhetünk egy pendrive segítségével.
http://www.opera.com/browser/download/ -angolul (magyar nyelv is választható)

5. Safari:  Safari egy webböngésző, melyet az Apple fejleszt a Mac OS X operációs rendszeréhezés újabban a Microsoft Windows operációs rendszerekhez. A legösszetettebb oldalak is nyaktörő sebességgel töltődnek le.A Safari előrehaladott interface technológiájával nemcsak egészen újszerű látványban lesz  részünk, de használhatósága is egyszerű. Speciális lehetőség a könyvjelzők automatikus átvitele Microsoft Internet Explorer és Firefox böngészőkből, a privát böngészés, a többablakos megjelenítés, a beépített letöltésvezérlő, a kereső, a többféle beállítható blokkolás, valamint az RSS támogatás. Teljes körben támogatja a Web 2.0 megoldásokhoz szükséges valamennyi technológiát.
Olyan intuitív eszközökkel segíti a kényelmes navigációt, mint a húzható-dobható könyvjelzők, könnyen rendezhető füles ablakok, beépített intelligens keresőmező, mely az oldalak relevanciáját is mutatja, valamint a beépített RSS-olvasó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése